Как се създава нов аромат?

2016-05-04 16:16:34
Как се създава нов аромат?
0 / 5 (0 гласа)

Сътворяването на един ниш парфюм винаги има история, за да може самият той, чрез излъчването си да я разказва!
Вдъховени от Мевляна Джалал ад-Дин Мухаммад Руми, Мурат Катран и Мерт Гюзел създават двата нови аромата на NISHANE - Fan Your Flames и Hundred Silent Ways , а ароматните им послания са изразени чрез прекрасните цитати на Руми. 
За всички почитатели на ниш парфюмите, които се вълнуват и от историята - кой всъщност е Руми?
Мевляна Джалал ал-Дин Мухаммад Руми е персийски поет и суфийски мистик.
Роден е през 1207 г. в град Балх, днешен Афганистан, тогава Източна Персия. Баща му е известен за времето си учен и мистик и преподава на сина си всички натрупани от него знания. Заради нашествията на Чингиз хан, семейството напуска родния град и се отправя на дълго пътешествие през Багдад, Мека, Медина и Дамаск. Навсякъде бащата е посрещан и акламиран от свои последователи. След 10-годишно странстване семейството се установява в днешна Анадола, наричана тогава Рум, оттук и името "Руми", с което по-късно синът Джалал ад-Дин Мохамед Балх ще стане известен не само в мюсюлманския свят. Установяват се в Кония, където бащата създава медресе – мюсюлманско духовно училище. Градът тогава е един от големите духовни центрове на мюсюлманството, а не само столица на селджукските турци.
Едва навършил 18 години Руми се жени по настояване на баща си и година по-кьсно има син. На 40 години достига върха на живота си и има всичко – пари, голям дом, богатство и слава.
Заради авторитета си Руми е наречен Мевляна – водач, господар на своите ученици. Той преподава философия, религия и право, пише стихове.

Коментари


Моля въведете име

Моля въведете валиден е-mail!